İstanbul Botoks Sektöründe Fırsatlar

botoksBotoks uygulamaları, mimik çizgilerini hafifletmek veya yok etmek için kullanılan, kolay ve güvenilir bir yöntemdir.  Botoks enjeksiyonu alın, kaş çatma çizgisi, kaz ayaklarındaki ve boyundaki çizgilerde oluşan kırışıklıkların açılmasında oldukça faydalıdır.  Minik iğneler yardımıyla kas­la­ra ila­cın ve­ril­me­si şek­lin­de uygulanır.  Mimik kaslarının hareketine bağlı olarak oluşan, alın bölgesi, kaş arası, göz kenar çizgileri, üst dudak, boyun çizgileri, el, ayak, koltuk altı terlemeleri, spasitede ve migren ağrıları için Botoks başarı sağlayan bir çözümdür.  Botoks, bir dolgu maddesi olamadığı için Botoks, yapılan bölgede şişlik oluşmaz.

 

Botoks, enjeksiyonla yapılan bir işlemidir. Uygulanacak bölge, anestezi kremiyle uyuşturulur ve 20 dakika kadar beklenir. İğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte ediliyor. Her seansı 10_15 dakikalıktır. Estetik cerrahlar, dermatologlar, medikal estetik uzmanları tarafından uygulanmalıdır.  İkinci günden itibaren etkisini göstermeye başlıyor.  Genel olarak etkisi dördüncü günde başlayarak yedinci günde tamamlanırken, on günde tam sonuç elde edilmiş oluyor.  Botoks, eskiden beri tedavi için kullanılan bir ilaçtır. Tedavi için kullanıldığında dozlar uygulanır.  Bu durumda bile herhangi bir organda hasar oluşmaz.  Sinirin verdiği emri kasta yaptırmayan bir ilaç; uygulama sonrasında kas çalışmaz. Botoks, işlemi bu amaçla yapılıyor.  enellikle 4-6 ay sürer. Kalıcılık süresi kişiye ve ilaca göre farklılık gösterebiliyor.  Etkisi geçince, bölge eski haline dönüyor.  Yüzde istenmeyen mimiği, çizgisi veya spazmı olan kişilere, 18-65 yaş arasında uygulanan güvenli bir yöntemdir.

 

Eğer kırışıklıklar çok derinse çizgiler tamamen yok olmaz ama derinliği azalır.  Çizgiler derinleşmeden önce yapılnası daha başarılı sonuç verir.  Geçici olarak oluşan doku zedelenmesi, his kaybı, enjeksiyon sırasında yanma oluşabilir.  Nadiren de olsa gözkapağı düşmesi oluşabilir fakat bu geçicidir.  Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastlaması sonucu kanama olabiliyor; bu da bir kaç gün göz etrafında morarma meydana gelmesine sebep olur.  Botoks estetik dışında pastik felçte; yüz felcinde, migrende, şaşılıkta, baş ağrılarında ve aşın terlemelerde de kullanılan bir yöntemdir.  Botoks uygulaması terlemeyi azaltıyor.  Koltuk altında kıl dibine ulaşması için deri içine ve altına uygulanıyor.  Terleme uygulamalarında doz, yüzdeki uygulamaya nazaran biraz daha yüksek tutulur.

 

 

 

Comments

comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir