Balık Malzemeleri Nedir? Nasıl Kullanılırlar?

av-malzemeleriBalık avının, avcılar açısından çok büyük bir tutku olduğu aşikardır. Günümüzün tüm stresini denizde, çayda veya gölde balık tutarak atmak bazılarımız için alışkanlık olmuş, bazılarımız için ise balık tutmak çok büyük bir tutku olmuştur. Gerçekten balık avlamak insana büyük zevk verir, tuttuğun o balığı yemek ise ayrı bir lezzet verir insana. Peki, balık tutmak için gereken balık malzemeleri nelerdir? Ne işe yararlar? Nasıl kullanılır? Kısaca bir takım bilgiler verelim.

Öncelikle bir olta makinemizin olması şarttır. Kaliteli bir olta makinemizin olması ise balık tutmak açısından bir avantajdır. Tutmak istediğimiz balığın cinsine göre olta makinemize takacağımız bir olta kamışı alıp makinemize takmamız gerekir. Mantar şamandıralar, oltamıza takacağımız iğneler, kurşunlar, köstekler, misinalar, yemler balık tutmak izin gerekli balık malzemeleri olarak sıralanabilirler.

Tutmak istediğimiz balık cinsine ve türüne göre yada balığı tutacağımız yere göre kendimize balık malzemelerini temin etmemiz gerekmektedir ki balık avımız çok daha olumlu olsun. Stres atacağımız yere çok daha fazla strese girmeden keyifli bir şekilde balık avına dönüşmesi için balık malzemelerimizin tam olması gerekmektedir.

Ağ ile avlanma yapacağımız zaman tutmak istediğimiz balıkların büyüklüğüne göre, ağların boyutunu seçebilir, germe ya da serpme ağ şeklinde de seçenekler vardır. Bu seçenekler arasından nasıl avlanmak istediğimizi tespit ederek gerekli ekipmanları alabiliriz. Örneğin bir çayda germe ağ ile balık tutmak istiyoruz. Çayın bir tarafına ağımızı sağlam bir şekilde yere çakıp veya bir ağaca bağlayıp karşı tarafa ağı götürüp o kısımda da bir ağaca bağlayabiliriz.

Daha çok balık tutmak istiyor isek bu ağın yaklaşık 20 ya da 30 metre kadar arkasına bu gerdiğimiz ağın daha küçük aralıkları olan bir ağı daha arka tarafa gerebiliriz. Bu şekilde ilk ağdan kurtulan balıkların ikinci ağa takılmasını sağlayabiliriz. Hatta bunu gerekirse 3. Ağı da gererek daha da çok balık tutmayı tasarlayabiliriz. Böylelikle ikinci ağdan kurtulan balıklarında 3. Ağa takılmasını sağlayıp, daha çok balık tutmayı başarabiliriz. Yani gerekli balık malzemeleri temin edildikten sonra balık avına çıkmak en doğru tercih olacaktır.

Comments

comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir