Açıköğretim Fakültesi AÖF, 2017 yılında almış olduğu bir kararla öğrencilerin yapacakları her 4 yanlış 1 doğrularını silmiş oluyor. AÖF’nin uyguladığı bu haksız durum karşısında öğrenciler tepkilerini okulu bırakarak ve Açık Öğretim kanallarına yazılı ve sözlü olarak tepki gösteriyorlar.
Bu kuralın uygulamaya girmesi ile birlikte sınıflarını geçemeyen öğreniceler teker teker kayıtlarını yenilemeyerek okullarını bırakıyorlar. Sınav salonlarının yarısı boş. Okul harç paralarını ödememeleri durumunda öğrenimlerini dondurmuş oluyorlar.
Yeni sisteme göre sadece 20 soruluk sınavlarda 10 tane yani %50 sini doğru yapmanız halinde o dersten kalıyorsunuz veya şartlı geçiyorsunuz. Bu durumda zaten hem çalışıp hemde okumaya çalışan kişiler derslerden geçme umutlarıda bitmiş oluyor. Eğitimin ilerlemesine ve diploma sahibi olmak isteyenlerin önüne neden böyle bir engel koyulduğuda merak edilen sorular arasında yer alıyor.
AÖF, örgün öğretimlerde eğitim göremeyen veya imkanı bulunmayan, ama okumak ve bir diploma sahibi olmak isteyen, evli, çalışan kişiler için başarılı olmaları halinde mezun duruma kadar ilerleyebilecekleri bir eğitim sistemi. Aslında dersler aynı tek fark okula giderek ders dinlemiyorsunuz. Sınavlar ise, o dönemden 16 tane dersiniz bile olsa 2 güne sığdırılıyor. Yani şartlar zor. Daha önce bütünleme sınavlarının kaldırılması ile ders geçme zorlaşmıştı.
Birden bire AÖF’nin 4 yanlış 1 doğruyu siler kararı neden aldı kimse bilmiyor. Ancak bu sistemin bu yıl sonu tekrar eski haline gelebilecek sinyalleri var. Peki bu durumda okulu 2017 yılında bırakmış olanların kaybettiği bu 1 yıla ne olacak?
AÖF 4 yanlış 1 doğru sistemine karşı verilen tepkileri aşağıda yorum kısmına yazabilirsiniz.